INFORMACIÓ D'ÚLTIMA HORA2014-03-22 INAUGURACIÓ DE LES VI JORNADES ARTTERÀPIA, SALUT I COMUNITAT

A càrrec de l'Alcalde de Girona l'I·lm Sr.Carles Puigdemont
del President de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS)  Sr. Joan Profitós i
del Sr. Miquel Izuel i Currià President de GREFART i Comissari de les JornadesConferència Què és i què es proposa l’Artteràpia
a càrrec de Miquel izuelPaula Muraday, Artterapeuta
Presenta un cas en Artteràpia a una Escola d'Educació Especial
Tim Jones, Artterapeuta
Presenta un cas en Artteràpia a un Centre d'Atenció al Toxicòman


Clara Aulina, Artterapeuta
Presenta un cas en artteràpia amb un nen de nou anys en una Escola d'Educació Especial
i que titula
Construint màquines que prenen vida
9 i 10 de maig 
dins del marc de les IV Jornades de Girona

ARTTERÀPIA SALUT I COMUNITAT
a la Biblioteca Comarcal de Blanes 

9 de maig: Taller de sensibilització a l'Artteràpia
Artterapeutes: Clara Aulina i Cristina GeremiasDissabte 10 de maig

PRESENTACIÓ: L'Artteràpia què és i què proposa
a càrreg d'Alícia Expósito, vicepresidenta de GREFART

PRESENTACIÓ DE DOS CASOS PORTATS EN ARTTERÀPIA

Artterapeuta: Anna Tort

Títol: Pinzellades i jocs

Escenes d'un viatge per l'Artteràpia, diferents moments del treball amb infants.
Veurem el treball amb els materials i la creació de jocs en diferents recorreguts per entendre de què es tracta l'Artteràpia i com és el treball amb el més petits.Artterapeuta: Julián Camacho

Títol: ¿Por què soy así?  

Aquesta és la pregunta constant d'Alejandra. Jove que la van treure de casa seva 
un dia, quan era petita i ara tota la seva família ha tornat al seu país d'orígen i
l'han deixat "sola", diu ella. quin és el perquè i a qui va dirigida aquesta pregunta?
Quines respostes vol trobal Alejandra?


.....................................................................Presentació i Taller de Sensibilització en Artteràpia al Col·legi d'infermeria

El passat dimarts 28 de maig en el Marc de les V Jornades d’Artteràpia Salut i Comunitat de Girona es va fer la presentació de l’Artteràpia i un taller de sensibilització als professionals del Col·legi d’infermeria.

Varem fer la presentació de l’Artteràpia que va donar peu a que els participants preguntessin, estaven interessats en l’Artteràpia com a mètode, es va comentar els beneficis d’aplicar l’Artteràpia en el camp de la salut, ells ho veien com una bona opció per evitar situacions de sobre-medicació en segons quins pacients.
El taller girava entorn del “gargot” i les paraules, proposava un recorregut des del traç a la paraula, des del treball individual al treball en grup acabant amb una petita proposta de cos.

En el tancament els participants van mostrar part de les produccions que havien fet, va ser un moment íntim on van poder anomenar sobre el propi recorregut anomenant tant sobre les dificultats i limitacions que s’havien anat trobant en alguna proposta concreta com en tot el que van poder desplegar.

Va ser un grup implicat i amb interès per l’Artteràpia, del qual sorgia la proposta d’un seminari introductori més complert.

Clara Aulina Ros, artterapeuta.
Alícia Exposito Comino, artterapeuta.
Presentació i Taller d’Artteràpia amb l’AEECC (Associació espanyola contra el cancer) de GironaLa presentació i el taller van tenir lloc el dia 30 d’abril al centre La Bullidora amb

8 participants, vinculats de diferents maneres a l’associació (voluntaris, afectats i equip de coordinació) i va ser conduida per Gemma Ribell i Agnès Capell.Després de fer una presentació de les V Jornades de Artteràpia, salut i comunitat dins de les quals s’enmarca aquesta acció, es va fer una petita presentació de l’associació Grefart i de l’Artteràpia com a eina terapeutica. Posteriorment es va proposar un taller d’artteràpia on tots els participants es van implicar molt activament i finalment es va poder fer una petit diàleg sobre les qüestions que l’Artteràpia i l’experiència els havia despertat.

La sensació general de l’experiència per part de tots va ser positiva i l’equip de coordinació valorava postivament que això pogués tenir continuïtat. 

Presentació i taller d'Artteràpia al Centre Penitenciari de Girona

El passat dissabte 13 d’abril en el Marc de les V Jornades d’Artteràpia Salut i Comunitat de Girona es va fer la presentació de l’Artteràpia i un taller de sensibilització als professionals del Centre Penitenciari de Girona i amb la col.laboració del Museu d’Art de Girona oferint les seves intal.lacions per aquesta presentació.

Varem fer la presentació de l’Artteràpia i el taller que girava el voltant d’una proposta amb fang, es posava l’èmfasi en deixar-se tocar, deixar-se sentir, en entrar en contacte i en diàleg amb el material. Després d’aquest temps amb el fang es proposava seguir amb l’escriptura o el color per poder plasmar alguna representació de l’experiència viscuda.

En el tancament varen sortir diversos temes interessants. Les participants van  comentar sobre la sorpresa d’aquest diàleg amb el material, sobre com la proposta els havia portat a llocs molt íntims d’elles mateixes, i van fer preguntes metodològiques com per exemple sobre com és la interpretació des de l’Artteràpia, si n’hi ha o no i des d’on s’enfoca.

Va ser un grup implicat i amb molt interès sobre les propostes i els recorreguts.

Clara Aulina Ros, artterapeuta.
Mercè Martorell Botella, artterapeuta.
"Dilluns dia 13 de maig a les 19h presentació de l'Artteràpia i taller pràctic i vivencial a la Casa de Cultura de Girona. Us hi esperem!       Més informació

JORNADES D'ARTTERÀPIA, SALUT I COMUNITAT A GIRONA abril-maig 2013

Encara estàs a temps a visitar l'exposició al Hall de l'Hospital Sta. Caterina, fins aquest divendres 12 d'abril!
i recorda que a les 19h hi ha una taula rodona sobre la Creació en Art i en Artteràpia ben interessant!

                                                     
LA CREACIÓ EN L’ART I L’ARTTERÀPIA

12 d’abril. Lloc Auditori Josep Irla a les 19 hores.
Taula rodona

Amb Mapi Rivera (Creadora visual), Joan Enric Barceló (Els amics de les Arts), Pere Parramon Rubio (Crític d’art i professor) i Miquel Izuel Currià (Director del Màster d’Artteràpia de la Universitat de Girona)
Dissabte 13 d'abril, de les 12 del migdia a les 11 de la nit
2013-03-23 INAUGURACIÓ V JORNADES D'ARTTERÀPIA, SALUT I COMUNITAT
A càrrec de l'Honorable Sra. IRENE RIGAU I OLIVER Consellera d'Ensenyament
de l' Il·lm. Sr JOAN GIRAUT I COT President de la Diputació de Girona
del Dr. Joan Profitós President de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS)
i del Sr. Miquel Izuel i Currià President de GREFART i Comissari de les Jornades d'Artteràpia, Salut i Comunitat 


Sr. Miquel Izuel i Currià: QUÈ ÉS I QUÈ PROPOSA L'ARTTERÀPIA

PRESENTACIÓ DE CASOS EN ARTTERÀPIA
Tres artterapeutes presenten casos en diferent col·lectius socials

Guillermina Lombardo   Artterapeuta i Artista
Màster integratiu en Artteràpia per la UdG, licenciada en BBAA per l'UB. Tècnica superior en arts plàstiques i Disseny d'Arts Aplicades a l'Escultura per l'Escola de Disseny i Art Llotja, membre professional de GREFART i de la FEAPA. Tutora del Màster Integratiu en ATT per l'UdG.
Exposa: La Dama del Paraguas

Iratxe Caño Esteban   Psiquiatra i Psicoterapeuta. Artterapeuta i membre professional de GREFART. Postgrau i Màster en Artteràpia per l'UdG. Experta en psicoteràpia dinàmica Universidad de Sevilla. Master en Terapia Familiar y de Sistemas Universidad de Sevilla. Docent del Màster Integratiu en Artteràpia de l'UdG.
Exposa: Del arte de los enfermos mentales a la cración como terapia


Pilar Orgilés Boquera  Artterapeuta i membre professional i fundador de GREFART. Formació en Artteràpia per l'AEC (Inecat, París). Curs I i II d'Especialització en ATT per l'UdG. Màster en Artteràpia per l'UVic. Docent Màster Integratiu en Artteràpia del'UdG. Diplomada en Infermeria. Màster drogodependències. Experiència professional en el camp de les addiccions i en transtorns de conducta en adults, nens i joves.
Exposa: El noi que es trobava a faltar
PERFORMANCE
Miquel Izuel i Currià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada