QUI ÉS GREFART?

QUI ÉS L'ASSOCIACIÓ GREFART?


L’Associació Grefart, es va constituir l’any 2004 com Associació Professional d’Artterapeutes i és una de les cinc associacions professionals fundadores de la Federació Espanyola d’Associacions Professionals d’Artteràpia (FEAPA). Com Associació Professional vetlla per la formació continuada dels artterapeutes oferint cursos, monogràfics, supervisió i espais d’intercanvi professionals i de recerca. Els seus professionals treballen en projectes d’intervenció artterapèutica amb diferents col•lectius com són la salut mental, drogodependències, immigració, gent gran, infants i joves, dones en risc, altes capacitats i discapacitats entre altres.


Organitza actes i jornades en diferents poblacions dirigides a entitats i professionals interessats en l’Artteràpia. A Girona s’han celebrat les V Jornades d’Artteràpia, Salut i Comunitat organitzades per Grefart i IAS (Institut d’Assistència Sanitària) i a Olot les III Jornades d’Artteràpia organitzades per Grefart, Altrart (Associació d’Artteràpia Olot) i la FES (Fundació d’Estudis Superiors d’Olot).



COM ASSOCIAR-SE

Com a Soci Professional
Poden demanar associar-se amb aquesta denominació, tots aquells professionals de l'artteràpia que tinguin una titulació de Màster en Artteràpia acreditada per una Universitat.
En el seu defecte, poden aspirar a integrar-se en ella, altres professionals de l'artteràpia amb una formació curricular impartida per una Entitat o Associació reconeguda per la seva professionalització en Artteràpia, sempre que compleixin uns continguts de mínims curriculars.
Els interessats en aquesta segona possibilitat han de demanar per escrit a l'Associació quins son aquestos criteris de mínims.

Com a Soci Col·laborador
Poden associar-se en aquesta modalitat, els diferents professionals que no presentin els requisits anteriors.
Tanmateix, també poden fer-ho altres professionals dels camps de l'art, educatiu, social, de la salut, de l'acció socio-comunitària, de la teràpia, etc, que vulguin interrogar i contrastar el seu fer professional, amb les aportacions que els hi pugui procurar el camp de l'artteràpia.
En tots dos casos s'haurà de realitzar un escrit, adreçant-lo a la junta directiva de l'Associació grefart@grefart.es, representada pel seu President, on s'especifiqui:
- Motivacions personals i professionals per a formar part d'aquesta associació.
- Currículum i recorregut professional.
Un cop rebut, la Junta Directiva , en la seva propera reunió, valorarà l'escrit, demanarà més informació si ho estima adient i per fi acceptarà o denegarà la petició tot argumentant la seva decisió, comunicant-l'hi al interessat.
 


L'ARTTERÀPIA EN EL NOSTRE PAÍS

Ja fa més de quinze anys que l’Artteràpia està present en el nostre país consolidant-se com a pràctica professional dins de diferents àmbits com la salut i la salut mental, l’educació, la integració social i comunitària i el desenvolupament del potencial humà. Durant aquest recorregut s’han creat diverses associacions professionals d’artterapeutes junt a diverses formacions de Màsters en Artteràpia en universitats espanyoles. La Universitat de Girona (UdG) desenvolupa el Màster Integratiu en Artteràpia que forma professionals en aquest àmbit des de l’any 2005, promogut per l’Associació Grefart (Associació professional d’artterapeutes) i la FUdG: Innovació i Formació (Fundació universitat de Girona). És en el 2010 que es crea la Federació Espanyola d’Associacions Professionals d’Artterapeutes (FEAPA) per donar representació i projecció a aquesta professió emergent que en d’altres països, com Anglaterra, Suïssa i Estats Units ja està reconeguda i consolidada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada